+31(0)6 12 06 10 35 [email protected]

WordPress Divi Website

12 januari 2020Artikelen

Ben je op zoek naar een nieuwe website of heb je al een bestaande website? Maak dan eens kennis met de mogelijkheden die het Divi Thema biedt.

Zelf noem ik Divi liever een framework. (definitie Framework bij wikipedia). Dat vind ik, omdat binnen het Divi thema nagenoeg alle mogelijkheden die een moderne website nodig heeft voorhanden zijn.

Divi vs. Maatwerk thema voor WordPress

Bijna iedereen die een website als professioneel middel bedrijfsmatig inzet, kiest ervoor om de website in de eigen huisstijl te hebben, zodat bezoekers direct een visuele herkenning hebben t.a.v. de overige communicatie-onderdelen die het bedrijf gebruikt.

Bij de realisatie van een WordPress website worden de visuele elementen van de website gedefinieerd in het ‘WordPress-thema’. Naast het Divi thema, dat ik hier voorstel, zijn er duizenden andere thema’s die ingezet kunnen worden om je website van een passend jasje te voorzien. Al deze thema’s hebben hun eigen sterke en minder sterke punten.

Wanneer er heel specifieke wensen voor de website gelden wordt er vaak een maatwerk thema gemaakt door de websitebouwer of – ontwikkelaar.

Kosten- en tijdsoverwegingen

Afhankelijk van de beschikbare tijd en/of het beschikbare budget moet er een keuze gemaakt worden welke optie het beste in de situatie past. In Divi zijn alle technische opties die gebruikt worden in een moderne website eigenlijk al aanwezig. In een maatwerkwebsite moeten alle benodigde opties vooraf met de ontwikkelaar besproken worden, zodat de gewenste functies in de website beschikbaar komen.

Flexibiliteit

Tot op grote hoogte biedt Divi veel flexibiliteit die, ook wanneer dit in het eerste stadium niet gebruikt wordt, later altijd nog ingezet kan worden. Bij een maatwerkthema moet de ontwikkelaar extra opties programmeren en beschikbaar maken in de website.

Divi met ‘visual editor’

Een ander praktisch voordeel van Divi is de ‘visual editor’. Divi heeft de mogelijkheid om de pagina’s in een voorvertoningsmodus te bewerken. Dit biedt de gebruiker een prettige visuele ervaring bij het aanpassen of bewerken van pagina’s en berichten omdat deze nagenoeg op een ‘wysiwyg’ (What You See Is What You Get) manier worden getoond. (Dit ten opzichte van de standaard invoervelden die je normaal te zien krijgt in WordPress.)

Voor minder technisch georiënteerde computergebruikers is dit een stuk makkelijker om mee te werken.

Wil je een WordPress Divi Website

Ondertussen maak ik naast maatwerkwebsites al enkele jaren gebruik van het Divi framework. In Divi kan ik met korte bouwtijden een complete website in een geheel eigen jasje neerzetten. Dus mocht je op zoek zijn naar een nieuwe website of je website willen renoveren, vraag dan gerust naar de mogelijkheden.

Heb je hulp nodig bij je Divi website

Heb je al een Divi website maar loop je vast of heb je hulp nodig? In veel gevallen kan ik je helpen bij het oplossen van problemen, toevoegen van extra mogelijkheden of het design wat strakker maken.

Mocht je geïnteresseerd zijn of direct al een vraag hebben? Laat het me weten! Ik help je graag.

Wil je een snelle Divi website

Wil je dat je Divi website sneller laadt? Ook dan kun je bij mij terecht voor diverse optimalisatiemogelijkheden. Onder het kopje optimalisatie lees je daar meer over.

Nog wat leuke weetjes over Divi

Divi is responsive. Dat betekent dat je iedere pagina helemaal naar wens kunt instellen voor desktop, tablet en laptop!

Divi Gebruikers

Dat er meer enthousiaste Divi gebruikers zijn kun je hier zien. Er zijn 2,4 miljoen Divi ‘s geïnstalleerd, waarvan er 1,3 miljoen actief zijn. Het is het meest populaire thema dat in Nederland gebruikt wordt (meer dan 42.000 websites) (bron: BuiltWith.com)

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes

Je bent succesvol aangemeld!

Share This