+31(0)6 12 06 10 35 [email protected]

Je eigen website in WordPress

2 september 2011Artikelen

Er zijn tal van systemen waarin websites gerealiseerd en beheerd kunnen worden. Eén van deze systemen is WordPress. WordPress is open souce software, wat eigenlijk betekent dat je deze software zonder licentiekosten mag gebruiken voor je eigen website.

WordPress is van origine een blog platform, en dus geschikt om snel online berichten te plaatsen waarop gereageerd kan worden door de bezoekers. Ondertussen is WordPress echter al bij versie 3 aangeland en de mogelijkheden die de software biedt worden steeds uitgebreider. Dit komt mede door de grote groep software-ontwikkelaars die steeds nieuwe toevoegingen en mogelijkheden voor WordPress ontwikkelen.

WordPress voor je eigen website

Veel ondernemers en instellingen gebruiken hun website om in de eerste instantie gewoon aanwezig te zijn op internet en daarnaast om hun bezoekers en doelgroep te informeren. WordPress is een ideaal startpunt om een basiswebsite in op te zetten. Enkele voordelen van WordPress op een rijtje:

  • Uit te voeren in je eigen ontwerp of huisstijl
  • Zoekmachinevriendelijk in te richten
  • Eenvoudig en overzichtelijk zelf pagina’s en berichten aanmaken en wijzigen
  • Veel online ondersteuning
  • Uit te breiden met diverse mogelijkheden zoals fotogallerijen, enquêtes, productoverzichten, bestelformulieren, webshops en meer.

Geen licentiekosten

Omdat WordPress open source software is, betaal je geen licentiekosten. Hierdoor kan een WordPress website ook financieel erg aantrekkelijk worden. Omdat je alleen betaald voor het opzetten van je website met de door jou gewenste vormgeving en mogelijkheden kunnen de maandelijkse lasten tot een minimum beperkt blijven.

Niet gebonden aan één partij

Omdat er ruime keuze is aan bureaus en bedrijven die een website in WordPress kunnen bouwen, ben je niet gebonden aan één partij. Het is mogelijk om je website door partij A te laten bouwen en na een tijdje te laten uitbreiden door partij B. Dit kan in conflictsituaties erg praktisch zijn. Zorg er wel voor dat de partij die de website oplevert geen beperking m.b.t. de ontwikkelde pagina’s oplegt.

Eenvoudig beheer met WordPress

Omdat WordPress op verschillende manieren uit te breiden is, wordt het voor de reguliere beheerder soms lastig door de bomen het bos te zien. Gelukkig zijn hier ook weer passende oplossingen voor: de beheeromgeving (achter het inlogscherm) kan helemaal op maat voor de gebruiker worden aangepast, zodat ook websitebeheer in WordPress gemakkelijk en overzichtelijk wordt. Een voorbeeld hiervan zie je in de onderstaande afbeeldingen.

Ik wil een WordPress website

Heb je na het lezen van dit artikel vragen over WordPress of wil je weten of dit geschikt is voor jou organisatie? web & co helpt je graag verder met je eigen ideeën over je website en adviseert je bij het maken van de juiste keuzes. Ook bij het bouwen van een WordPress website kan web & co je helpen.

Neem vrijblijvend contact op via 06 12 06 10 35 of gebruik het contactformulier om je vraag te stellen of een afspraak te maken.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes

Je bent succesvol aangemeld!

Share This